lördag 1 juli 2023

Trevligt med café i det anrika stationshuset

Fikasamtal med Dan och Anne-Marie Wilhelmsson

NU HAR PORTARNA slagits upp för Kaffestationen i Stockaryd!
Engla Stenhoff går på Aleholmsskolan i Sävsjö och har precis avslutat andra året  på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. I sommar använder hon sina nyvunna kunskaper med att starta eget café i det fina och anrika gamla stationshuset i Stockaryd.

ANNETTE OCH jag gick till Kaffestationen för lördagens förmiddagsfika och det var trevligt och gott. Det är roligt att den gamla väntsalen är intakt och här kunna känna atmosfären från gångna tider. När järnvägen kom 1864 blev den nya tågtrafiken och järnvägsstationen utgångspunkten för att hela samhället växte fram. En plats med massor av folk, liv och rörelse. Så, nu är det som när allt en gång började med att det i Stockaryd finns välfungerande gods- och persontrafik så väl som liv och rörelse i stationshuset! 

KAFFESTATIONEN erbjuder ett fint utbud av fikabröd. Vi valde idag en hallonpaj och cheesecake som smakade mycket bra! Kul också att sitta och prata med lite andra stockarydsbor som också var och fikade på denna nya mötesplats i Stockaryd. Öppettiderna är i sommar fredagar och lördagar 10⁰⁰-15⁰⁰ Söndagar 11⁰⁰-16⁰⁰.

VI ÖNSKAR ENGLA STENHOFF lycka till med satsningen på Kaffestationen!

Engla Stenhoff med sin syster i "Biljettluckan" där man köper sitt fika