fredag 14 juli 2023

Sallad växer så det knakar och tankar inför söndagen

Vår sallad och Mangold växer så det knakar
MYCKET SOL, värme och på senare tid också regn har fått våra odlingar att växa makalöst bra. Jag lagar ofta lunch numera och det är en stor glädje att varje gång kunna gå ut i trädgården för att plocka så mycket grönt som man vill till tallriken.

EN NY VÄXT vi upptäckt på senare år är Mangold. Den är smakrik, växer bra och har fina klarröda och knallgula stjälkar. Mangold går att äta som sallad men också använda i matlagning, exempelvis till stuvning. Mangold är en bra växt att frysa in till vintersäsongen.

FREDAGEN HAR en hel del tid fortsatt ägnats åt förberedelse inför söndagens predikan. Jag har pratat med mötesledaren som blir Erik Borg. Medverkar gör ett gäng ungdomar med sång och lovsång. Jag hoppas kunna förmedla en predikan som ger vägledning i hur vi ska tänka, be och göra utifrån det som händer omkring oss. Jag vill förmedla uppmuntran och få gudstjänstbesökarna känna att de är värdefulla. Kom gärna med och delta i denna ekumeniska gudstjänst som är i Vrigstad Pingstkyrka söndag 16/7 klockan 10.00!