söndag 30 juli 2023

Intressanta samtal med Lennart Eidersjö

Ett möte med Lennart Eidersjö tidigare i sommar
NÄR VI TIDIGARE bodde på Löttorps camping träffade vi Lennart och Inga-Lill Eidersjö. Det blir numera nästan varje sommar någon pratstund med dem och då framförallt med Lennart. Han bodde i unga år i  Filadelfiakapellet i Nya Hjälmseryd och var då kompis med min pappa Laile.

VI LÄRDE KÄNNA VARANDRA för nu rätt många år sedan och det på ett minst sagt dramatiskt sätt. Vi bodde båda på Löttorp men just när en en tromb gick fram över campingområdet var vi inte där. Tromben tog tag i vår husvagns förtält och började lyfta det rakt upp. Lennart lyckades med hjälp av flera andra campare att med handkraft hålla kvar förtältet och räddade det och husvagnen från stora skador.
   När vi tackade för en rådig insats och presenterade oss för varandra insåg vi båda att vi hade en gemensam historia. Sedan dess har vi mötts flera sommrar och Lennart har med oss delat många intressanta berättelser om människor och händelser i Hjälmserydsbygden. Han har också berättat många minnen om min pappa som för mig varit roligt att få del av.

LÄS GÄRNA ETT TIDIGARE inlägg om Lennart Eidersjö och hans historia kopplat till Hjälmserydsbygden på denna länk: https://savsjo.blogspot.com/2017/07/samtal-med-eidersjo-om-gemensam-historia.html