söndag 2 juli 2023

Logmöte, ny väg och favoritplats

Den nya gång- och cykelvägen går vackert utmed Hillen
SÖNDAGENS GUDSTJÄNST blev i vår församling ett logmöte i Berglunda. En liten by mellan Vrigstad och Stockaryd. Pastor Franz Hagman predikade och Annika Yngvesson och Sven Carlsson ledde en nybildad manskör som för dagen gjorde sitt andra framträdande med ett knippe välkända sånger. Många hade tagit med fikakorg och det blev en stunds trevlig gemenskap efter logmötets slut.

ANNETTE OCH JAG åkte tillsammans med yngste sonen och hans fru till Rörvik. Vi var nyfikna på den nya gång- och cykelväg som Lars-Erik Karlsson ordnat med egen insatts och 60 tusen kronor kommunal medfinansiering till grusmaterial. Denna börjar där gång- och cykelvägen utmed sjön Allgunnen slutar. Den svänger in mot byn Knösbo och går sedan genom skog och utmed sjön Hillen fram till en liten vacker koport/gångtunnel under stambanan. Ett fikaställe är ordnat med bänk och bord där det bjuds på vacker utsikt.
TACK LARS-ERIK KARLSSON för ett bra initiativ och samarbete!

Personal på Favoritplats/Lieblingsplatz i Rörvik
NÄR VI ÄNDÅ VAR I RÖRVIK passade vi på att besöka den nya restaurangen Favoritplats/Lieblingsplatz. Detta nya matställe har blivit omåttligt populärt och det var mycket folk också denna söndag. Vi valde från menyn gösfile och jägarsnitzel och det smakade gott. Jag pratade med flera som var där och lovorden var många för att lokalerna är så snyggt renoverade och har en modern smakfull möblering. Det uppskattas mycket att personalen är tillmötesgående och ger service på toppnivå. 
    Besök gärna denna trevliga restaurang när du vill äta något gott själv eller vill gå ut med ett gäng kompisar för en trevlig kväll!  
    Öppettiderna just nu är måndag till fredag kl. 11-14 då det serveras lunchbuffé för 125 kr.  På vardagar serveras à la carte kl. 17-21 liksom på lördagar och söndagar kl. 11-14 och kl. 17-21.