torsdag 20 juli 2023

Smarta verktyg bra hjälp för att fixa Volvon

Ledhandtag med ledad krafthylsa och mitt iCarsoft CR Pro
OBD2 verktyg
VOLVON HAR fått en översyn av bromsarna bak. Bilen är en V70 av årsmodell 2015 och lite oväntat har bakbromsarna klarat sig utan reparation ända tills nu.

DET ÄR ELEKTRISK handbroms på denna bil och det kräver att man via ett så kallat OBD2 verktyg elektroniskt kan ställa bromsarna i serviceläge.  Jag har ett sådant verktyg som jag haft mycket nytta av genom åren. Denna gång strulade det dock och jag fick det inte att fungera ihop med min bil. Jag uppdaterade mjukvaran och sökte på internet om tips men kunde inte lösa mitt bekymmer.
   Jag ringde Prylteknik, företaget där jag köpt detta verktyg, och fick kontakt med en trevlig person som gav råd som löste bekymret direkt. Volvon har två tändningslägen och man måste komma in till nivå 2 för att det ska fungera. 

MAN BLIR VERKLIGEN glad och tacksam när man kontaktar företag som visar engagemang, är tillmötesgående, kompetenta och ger råd om de grejor de säljer. Jag rekommenderar gärna www.prylteknik.se om du är intresserad av OBD2-instrument och andra avancerade verktyg till ditt fordon!

ETT VERKTYG som jag provade för första gången nu var en ledad krafthylsa. Denna kombinerat med ett teleskopiskt ledhandtag var ett otroligt bra hjälpmedel till de bultar som satt hårt och illa till. Jobbet blir roligare och går smidigare med bra och smarta verktyg!