fredag 5 januari 2024

Tråkigt att Smålands Dagblad dragit ner i Sävsjö


NU HAR BONNIER NEWS backat tillbaka i vår kommun. Från nyår har man halverat andelen reportrar från två till en som utgår från Sävsjö.

VI HAR VARIT med om detta förr och 2020 gick det så långt att man stängde redaktionen. Men efter att lokalen vid torget stått obemannad ett tag blev det överraskande en nysatsning på två reportrar.

DET ÄR BRA ATT man denna gång inte stänger helt men helt klart är det ett kliv tillbaka med bara en journalist på plats. Tidningsledningen säger att andra redaktioner kan täcka upp men erfarenheten från tidigare försök med det är att bevakningen blir sämre. Det är endast på plats som man kan lära känna människor, få del av bra tips och känna pulsen i kommunen.

JAG TYCKER Maria och Hannes under tiden tillsammans i Sävsjö har gjort ett bra jobb. De har också stått för en ordentlig bevakning av det som händer bland politiker och tjänstemän i vår kommun. Något som är väldigt viktigt för demokratin och för vår trovärdighet. En bra granskning är en del i att skapa förtroende för det vi politiker beslutar och gör. Bra bevakning är också vårt bästa sätt att informera våra invånare. Jag hoppas innerligt att Bonnier News inser vikten av att satsa i vår kommun och framöver åter placerar minst två journalister i vår kommun på heltid.

JAG VAR PÅ PLATS NÄR redaktionen skulle stängas helt för några år sedan. Du kan läsa mitt blogginlägg om det på följande länk: