söndag 21 januari 2024

Ekumenisk högmässa avslutade världsvid bönevecka

MED EN LOVSÅNGSKVÄLL i frikyrkan och sedan en ekumenisk högmässa i Stockaryds kyrka avslutades här i vår bygd årets världsvida bönevecka för kristen enhet.  Denna bönevecka har sitt ursprung ända tillbaka till 1908 och är världens största ekumeniska manifestation. Den genomförs samtidigt i cirka 75 länder och infaller varje år 18-25 januari. Jag tycker det är viktigt att delta för att visa stöd för den viktiga kristna enheten i världen i Sverige och här i Sävsjö kommun

DEN EKUMENISKA HÖGMÄSSAN hölls ihop av vår präst Maria Åberg. Ingemar Andersson är pastor i Frikyrkan Rörvik och han predikade med utgångspunkt från dagens bibeltext om att Gud gjort oss värdiga och att det finns möjlighet till gudomligt ingripande och helande från sjukdom. Ett lovsångsteam med ungdomsledaren Agust Petersson i spetsen ledde församlingen i lovsång.

DEN STORA KYRKOLOKALEN var nästan helt full av människor som kommit för att vara med på dagens ekumeniska avslutning av böneveckan. Att många kom för att vara med visar på den fina ekumeniska anda som finns i våra bygder. Det är en bra gemenskap som växt fram och som är värd att vårda så den kan leva vidare och utvecklas.