onsdag 17 januari 2024

Från sommaren på Gran Canaria till vintern i Sverige

En fin sommarkväll
NÄR VI LÄMNADE PLAYA INGLES var det 30 grader. Vid bilfärden hem, efter att landat på Axamo, var det 12 minusgrader på displayen. Helt klart en stor omställning att komma hem till ett  kallt, vintrigt och snöigt Sverige efter att Annette och jag varit på en härlig semestertripp till sommarvärmen på Gran Canaria!

PLAYA INGLES är en liten ort på södra delen av ön. Det har blivit många bad i poolen och havet så vi har haft det riktigt skönt! Vi har haft Servatur Waikiki som hotell,  ett trevligt, mellanstort hotell med bra mat och hög service. Vid några tillfällen har vi besökt Skandinaviska turistkyrkan som har en omfattande och välbesökt verksamhet som de bedrivit i över 60 år! De större gudstjänsterna hålls i Templo Ecumenico som är en fin stor kyrka där det finns verksamhet med både protestantisk och katolsk inriktning. Mindre cafékvällar och annat hålls i lokalen "Oasen" som ligger bara en liten bit från den stora kyrkan. Vi är imponerande av turistkyrkans trevliga verksamhet!

 VÅR RESA TILL Gran Canaria gick från Jönköping Airport/Axamo och det är definitivt en stor fördel att kunna nå flygplatsen på bara en timma hemifrån. Dessutom går både parkering och incheckning snabbt och smidigt. Resebolaget Tui, flygbolaget Jettime och vårt hotell Servatur Waikiki får våra rekommendationer!

DU KAN SE NÅGRA FOTON från vår resa på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2024/01/fran-sommaren-pa-gran-canaria-till.html#more

Templo Ecumenico

"Hela kyrkan sjunger" i Templo Ecumenico ordnad av Turistkyrkan

Vårt hotell bestod av fem runda byggnader som den här

Juldekorationer runt palmer i centrum

Skönt med havsbad

God mat

Och mycket gott till fika och efterrätt, fikonmousse blev min favorit!

Härliga sanddyner vid Maspalomas

Stora vågor

En fin sommarkväll

Inflygning till Jönköping