onsdag 3 januari 2024

The Crown en serie jag rekommenderar!

NU HAR VI SETT det allra sista avsnittet av den omtalade serien The Crown. En extremt påkostad serie där varje avsnitt kostat cirka 13 miljoner dollar. Från början till slut handlar om den engelska monarkin med drottning Elizabeth som centrum. Det är nästan läskigt hur de fått ihop tajmingen med denna serie som omfattar i princip drottningens hela tid som regent och där det sista avsnittet släpptes bara drygt ett år efter hennes död.

THE CROWN är en fascinerande serie som bygger på verkliga händelser och den ger därmed både en historielektion och en inblick i hur det engelska kungahuset fungerar.  Detta även om inte allt är exakt och en del förstås är tillspetsat. För mig särskilt roligt att man nu speglar den tid som till stor del handlar om prinsessan Diana, en tid när jag själv under en kortare period bodde i England och Manchester.

HAR DU TILLGÅNG TILL NETFLIX så rekommenderar jag varmt att se The Crown som nu är komplett med sina sex säsonger. Jag tycker detta är den bästa serie jag någonsin sett!