lördag 13 januari 2024

Handlingar till KF kommer snart

NÄR FULLMÄKTIGE har sina sammanträden är det noga att formalia blir rätt. En del är att allmänheten ska kunna få del av ärendelista och handlingar minst en vecka innan mötet. En annan är att alla förtroendevalda i fullmäktige i god tid ska kunna läsa in sig  på alla ärenden inför de beslut som ska tas vid sammanträdet.

FÖR ATT DETTA FUNGERA har vi bestämt att alla förtroendevalda ska få handlingarna en vecka plus helgen innan. Sammanträdet är på måndagar så handlingar ska komma ut på en fredag. Annonsen i tidningen är på lördagen och detta bland annat för att det numera inte finns någon papperstidning på måndagar. Numera är annonsen mindre än tidigare och hänvisning sker till kommunens digitala anslagstavla. Detta förutsätter då att handlingarna finns publicerade där när annonsen publiceras.

TYVÄRR FUNGERAR de här rutinerna just nu inte så bra som vi önskar. Inför fullmäktige 22 januari har inte de förtroendevalda fått handlingar och för allmänheten finns inga handlingar på den digitala anslagstavlan. Vi i fullmäktiges presidium har skickat mejl till alla fullmäktigeledamöter om detta och de har också fått ärendelistan. Vi ber om ursäkt för detta strul och lovar att så fort som möjligt åtgärda detta på måndag. 

VILL DU SE ÄRENDELISTAN så finns den på följande länk: 
https://savsjo.blogspot.com/2024/01/handlingar-till-kf-kommer-snart.html#more


Kallelse kommunfullmäktiges

sammanträde 

Välkommen till sammanträde med Kommunfullmäktige, måndag 22 januari 2024, klockan 18:30 digitalt via Teamslänk. Ersättare meddelas för kännedom. 

Företrädare för fackliga organisationer kallas till samverkansgrupp. 

Ärendelista

Inledning

1 Närvaro

2 Val av justerare samt tid och plats

3 Godkännande av ärendelista

Valärenden

4 Efterträdarval av ledamot (S) i barn-och utbildningsnämnden 2023/351 

Beslutsärenden

5 Motion Vänsterpartiet- stödja markägare att återfukta våtmarker samt utarbeta en plan för kommunens egna våtmarker. 2023/306 

6 Ej verkställda beslut kvartal 3, socialnämnden 2023/377 

7 Valfrihetssystem enligt LOV 2023/378 

8 Begäran om utökad kommunal borgen 2023/392 

9 Revidering av socialnämndens reglemente 2023/379

Välkommen! 

Stefan Gustafsson (KD) Ordförande    Jan Holmqvist Sekreterare