torsdag 7 september 2023

Styrelse driver på utveckling av viktig terminal

Vd Anders Brogård visar vägen för terminalarbetet
STOCKARYDSTERMINALENS styrelse, med representanter från logistikföretaget Sandahls och Sävsjö kommun, har vid sitt möte under torsdagen haft fokus på utveckling av terminalområdet.

FRÄMST ÄR DET NU arbete med förberedelse för att förlänga lastspåren. Tåg på upp till 650 meter och kanske ännu längre ska kunna tas emot på området. För att klara detta kommer mer mark att arrenderas av Sävsjö kommun. Nästa steg är erbjuda kommunen att bolaget köper både nytt arrendeområde och befintlig hyrd terminalyta. 

EN ANNAN viktig del i höstens arbete är att, tillsammans med kommunens utvecklingsavdelning, hitta lösningar så det förlängningsspår som finns utmed stambanan snart får en längd så det kan ta emot de nya längre tågen.  Detta är på gång men kräver att också Trafikverket är med på noterna.
   Det är bekymmersamt att laddstationen för el är försenad. Denna ska installeras för att kunna ladda lastbilar och andra tyngre fordon men är fördröjd på grund av komponentbrist. Ny bedömning är att den kommer stå klar fram till nästa sommar.
   Dagens sammanträde avslutades med utmärkt lunch på Vrigstad värdshus bestående av nystekt strömming och potatismos!