torsdag 28 september 2023

Kommundirektör aviserar kommande pensionering

Kommundirektör Jan Holmqvist och jag i samtal. 
Foto Pierre Klasson
JAN HOLMQVIST har som kommundirektör varit min närmsta medarbetare från hösten 2015 och fram tills jag slutade jobbet som kommunalråd vid nyår.  Han har nu aviserat att han under senare delen av nästa år kommer gå i pension.

VI ÄR NÄSTAN EXAKT lika gamla, Jan och jag. Vi är båda födda i november 1958. Det har varit viktigt för oss att ha dialog och diskutera upplägg för när det är lämplig tid att sluta. Vi var överens om att det var olyckligt om vi båda gick hem samtidigt. Eftersom det var skifte på mandatperiod nu vid nyår blev det naturligt att jag gick hem först. Jan har funnits med vid starten på den nya mandatperioden och med den nytt kommunalråd. Nu är rätt tid att lämna vidare också till ny kommundirektör.

JAG TYCKER ATT Jan Holmqvist gjort ett bra jobb och han har varit betydelsefull för vår kommuns utveckling och ekonomi. Jan har varit mycket lojal mot mig och alltid tagit sig an uppgifter som jag önskat få hjälp med. Han har genomfört flera viktiga förändringar som exempelvis i hur vi jobbar med näringslivsfrågor och hur vi bättre kan samordna våra kommunala resurser. 

NU BÖRJAR ARBETET med rekrytering av en ny kommundirektör och det blir viktigt för kommunstyrelsen att fundera över vilka egenskaper som är viktiga för kommande år. Vet du tips om någon som kan vara lämplig så kom gärna till oss med ditt förslag. Detta är en mycket viktig tjänst för hela Sävsjö kommun och det måste bli rätt person på jobbet!