onsdag 13 september 2023

Eon byter elmätare och visar att man tar ansvar på riktigt

Eon på plats för mätarbyte
EN TEKNIKER har på uppdrag av Eon har varit hemma hos oss och bytt el-mätare. Finns du i bolagets elnät kommer du också snart få besök för byte av din elmätare så vitt det inte redan är fixat.

DET ÄR REGERINGEN som har beslutat om nya krav på elmätare i syfte att vi som kunder bland annat ska kunna öka möjligheten att, via digitala tjänster, påverka vår elförbrukning.  Alla mätare ska vara utbytta senast i slutet av nästa år. I samband med bytet av mätare ger Eon för varje ny mätare en gåva till Stadsmissionen, något som gett dem en halv miljon, hittills. Gåvor som visar att man tänker större än bara vinst och att man vill ta socialt ansvar, det inger respekt!

GENOM ÅREN har jag haft många kontakter med Eon. Framförallt har kontakterna varit med Conny Svensson i hans position som regionchef på Eon Elnät. Stormarna Gudrun och Per  skapade krisläge i vår kommun. Detta till störst del på grund av att elnätet fick stora skador. Genom bra samarbete kunde vi tillsammans med Eon ge korrekt information till invånarna och arbeta offensivt med reservel. Efter stormarna visade också Eon ansvarstagande genom att dra igång projekt Krafttag. 17 000 kilometer luftledning i skogsbygd grävdes ner eller vädersäkrades på annat sätt. En investering på 12 miljarder som till stor del blev genomförd i våra småländska bygder och många sträckor i vår kommun åtgärdades.  Avbrotten har sedan Krafttag minskat med över 60 procent! Jag tycker Eon verkligen visar att man är ett seriöst bolag som jobbar långsiktigt och som visar att man tar ansvar på riktigt!