tisdag 20 juni 2023

Stor enighet om kommunens framtid på fullmäktige!

Min utsikt som ordförande i fullmäktige
SISTA FULLMÄKTIGE innan sommaruppehållet är avklarat och det var ett ovanligt möte med näst intill total enighet om det mesta. 

INNAN VI började blev det fotografering på "Tingshustrappan" utanför kommunalhuset. Fullmäktige denna gång handlade till stor del om beslut av budget för 2024-2026. Läget i ekonomi och omvärld är besvärligt och det har därför krävts många svåra avvägningar.  Ett styrkebesked var att politiken visade så stor enighet och att man är beredda att ta ansvar tillsammans för kommande år.

DET KANSKE VIKLTIGASTE beslutet på lång sikt var om att anta Sävsjös gröna hållbarhetsprogram. Detta är ett program som vi initierade under min tid som ordförande i kommunstyrelsen.  Linda Ståhlgren, som är vår hållbarhetsstrateg, har haft ansvaret att leda arbetet med programmet. Hon var med på fullmäktige och berättade om programmet och att många involverats under processen med framtagandet. Jag tycker det är en styrka med detta program att förankring och idéer har hämtats in mycket brett från hela kommunen och från alla åldrar. Hållbarhetsprogrammet är ambitiöst och det kommer krävas mycket arbete och pengar för att nå uppsatta mål. Samtidigt kan väl knappast finnas något viktigare. Arbetet med hållbarhet handlar om våra barn och barnbarns framtida liv och möjlighet att få njuta av allt det vackra och goda som vår jord och kommun har att erbjuda.  

PÅ ÄRENDELISTAN fanns också ett Trygghetsbokslut för år 2022. Anders Walhjalt från Höglandets räddningstjänstförbund föredrog detta viktiga dokument som visar att det finns en hel del områden att jobba mer med inom Sävsjö kommuns trygghet och säkerhet.

SAMMANTAGET ETT bra och trevlig fullmäktigemöte som du kan se i sin helhet eller i delar på följande länk: https://savsjoplay.screen9.tv/media/u35-xCaumyo4rvXaURpV7Q/kommunfullmaktige-19-juni