måndag 26 juni 2023

Protokoll, bra samtal och pilträd mot föroreningar

De nyplanterade pilträden i Sockerklaras lekpark växer fint!
UNDER FÖRMIDDAGEN var det dags för mig att tillsammans med Jari Ljungquist (S) och Kennert Jonasson (SD)  justera fullmäktiges protokoll. För mig är det noga att protokollen är korrekta och helt överensstämmer med det sammanträde som varit. Oaktat vad som sagts är det justerade protokollet som gäller och de beslut som finns skrivna där som verkställs. Det kändes bra att vi tre justeringspersoner var helt överens om protokollet!

THERESE PETERSSON och jag har under förmiddagen samtalat om första halvårets erfarenheter utifrån våra roller som ordförande i kommunstyrelse och fullmäktige.  Vi har också blickat framåt mot höstens utmaningar. Therese har på ett fantastiskt sätt klivit in i sin nya roll och gör ett mycket gott arbete som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd!

JAG PASSADE på att ta en promenad runt i Sävsjö Stad och tittade nyfiket på på hur det går med saneringen av Sockerklaras lekpark. En ny metod prövas som innebär att man planterat pilträd som ska ta upp föroreningarna på ett miljömässigt bra sätt. Bara att konstatera att alla pilar som planterats har etablerat sig väl och växer kraftigt. Ska bli spännande att se fortsättningen  och om detta sätt att hantera föroreningarna fungerar tillräckligt väl.