söndag 4 juni 2023

Sjukhuskyrka i fokus och trevligt hetserydscafé

DE FLESTA FÅR nog kännedom om att Sjukhuskyrkan finns först när man själv, eller någon nära anhörig, blir svårt sjuk. För att sprida kunskap om denna viktiga verksamhet var Gunnar Höjman, pastor inom sjukhuskyrkan på Höglandssjukhuset, inbjuden till dagens gudstjänst i Frikyrkan Stockaryd. Han berättade om arbetet som görs för att ge stöd till de som drabbats av sjukdom men att det också är avsett för anhöriga och sjukhuspersonal. Gunnar tryckte särskilt på hur viktigt det är att skapa goda och ärliga relationer med människor man möter. Jag har själv erfarenhet av hur bra Sjukhuskyrkan är när man har det personligt jobbigt. Ta gärna kontakt med dem när du, eller anhörig, hamnar på sjukhus. 

MÖTESLEDARE VAR Ann-Helene Frej och den uppgiften fixade hon galant. Sångarna sjöng under ledning av Bodil Johansson och Kristina Ljung sjöng under ackompanjemang på dragspel av Dan Wilhelmsson. En fin gudstjänst!

CAFÉ SMÅTT OCH GOTT är en sommarsatsning i och runt missionshuset i Hetseryd. Det drivs av Adina Fransson, en ung tjej i Stockaryd. Annette och jag tog hojen och svängde dit under söndagseftermiddagen. Det var mycket folk och blev många roliga samtal! 

Sjukhuspastor Gunnar Höjman 

Dan Wilhelmsson och Kristina Ljung

Trevligt samtal med tidigare arbetskompisarna Linnea Hjertonsson och
Kennert "Pelle" Svensson på Café smått o gott!