onsdag 11 september 2024

Saliga Emma utgångspunkt för berättelse på Trivselträffen

Vi sjöng tillsammans lite Countryinspirerat med
sången Hallo Mary Lou
SOM DAGENS gäst på Trivselträffen i Rörviks Frikyrka utgick jag från mina rötter i Hjälmseryd och Föreberg. Jag berättade om Saliga Emma och om hur hon anlitade min farfar för att bygga Filadelfiakapellet i Hjälmseryd. En del handlade om tiden när mamma och pappa var vaktmästare och vi som familj bodde i lägenheten som fanns på kapellets övervåning. Det var många intryck jag fick under min uppväxt! 

JAG BERÄTTADE om söndagsskolan i Förebergs missionshus och hur vi sjöng "Söndagsskolsången" Medan allting ler och blommar under ledning av Ragnar "på Smällen" Andersson. Jag berättade om blåsorkestern och spelade en trudelutt på min pappas eufonium. Min berättelse landade i Countrybandet Ulster och några märkliga men också mäktiga händelser där jag upplevt Guds omsorg i tider när det varit tufft. 

DET BJÖDS PÅ GOTT KAFFE och blev många trevliga samtal med människor från bygden. Många ville höra mer och jag fick en inbjudan att komma tillbaka efter nyår för att dela med mig av en del två av min berättelse. Jag är mycket tacksam för att så många kom och för den fina responsen och kommer gärna tillbaka igen!