torsdag 7 mars 2024

"Massipan" och trevligt samtal med Fälth

DET ÄR HELT OTROLIGT vilket genomslag det blivit för jippot "Fössta tossdan i mass".  Nu är det inte längre bara en sorts småländsk nationaldag utan firas runt om i hela Sverige. Kanske är det för att vi är många som gillar Princessbakelser. Förmodligen är det också för att bagerier och affärer sett att det denna dag går tjäna pengar på att få upp försäljningen på just dessa små goda bakverk. För min del blev det ingen bakelse men väl en liten kaka med "massipan", en så kallad dammsugare som med kaffe och en surdegsfralla åtnjöts i vårsolen.

LÄS GÄRNA ETT TIDIGARE INLÄGG om denna unika dag på följande länk: http://savsjo.blogspot.com/2016/03/antlien-fossta-tossdan-i-mass.html

SOM EN DEL I FÖRBEREDELSEARBETET inför att jag ska tala över ämnet "Relation och samarbete mellan kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges ordförande" samtalar jag med kollegor som liksom jag har erfarenhet från båda uppdragen. Idag har jag haft ett långt och intressant samtal med Lars-Erik Fälth i Aneby. Det var så trevligt att få en stund med denna tidigare kollega som jag alltid uppskattat mycket. Jag fick många goda råd och tips inför mitt kommande föredrag. Tack Lars-Erik för vårt samtal!