fredag 15 mars 2024

Är Klimatklivet något för din organisation eller ditt företag?

DET ÄR MÅNGA företag och organisationer i vår kommun som fått pengar från Klimatklivet sedan det infördes år 2015. De allra flesta har fått medel för att konvertera energi, från exempelvis olja till miljövänlig flis, biogas eller fjärrvärme, men det har också givits medel till inköp av gaslastbil och byggande av laddstolpar med mera. Även Sävsjö kommun har fått medel för energikonvertering via en ansökan från Sävsjö Industribyggnader, ABSI.

DET FINNS FLER möjligheter att söka pengar än man kan tro. Har du och din organisation en ide att göra något lite utöver det vanliga så undersök möjligheten att få bidrag eller medfinansiering. Det senaste exemplet där jag varit involverad är bygget av en laddstation som klarar både vanliga fordon och tung trafik. Denna kommer bli klar inom kort och den placeras vid Stockarydsterminalen. Denna är helt finansierad via ett statligt bidrag på flera miljoner. 

NÄR DET GÄLLER KLIMATKLIVET så är det Naturvårdsverkets investeringsstöd. Det är ett stöd som gör det möjligt att satsa på fossilfri framtidsteknik och grön omställning. Det kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige. Tycker du det låter intressant? Läs mer på Sävsjö kommuns hemsida på följande länk: https://savsjo.se/nyheter-och-pressmeddelanden/nyheter/2024-03-13-sok-pengar-fran-klimatklivet.html