onsdag 13 mars 2024

Tack Bosse och lycka till Johan

Pappa/Chefpodden har många
intressanta avsnitt
DEN SISTA januari gick Bo Dahl över till pensionärsliv efter att varit anställd i Sävsjö kommun i 25 år. En del var som IT-chef men största delen som vd för vårt helägda bredbandsbolag Savman AB.  

ETT AV DE FÖRSTA större beslut jag fick vara med och driva igenom, som nytt kommunalråd, var en offensiv utbyggnad av bredband och att göra det i egen regi. Beslutet kom efter att vi gjort idoga försök att få något annat bolag eller Telia att satsa på en bredbandsutbyggnad. Tyvärr var intresset svagt och eftersom vi såg bredband som en helt nödvändig framtida infrastruktur så beslutade vi att som kommun satsa själva. Något som visade sig vara ett rätt beslut och en satsning som vi nu har stor nytta av. Bo Dahl har som både IT-chef och vd för Savman varit en viktig kugge och motor bakom vår framgångsrika bredbandssatsning. En bredbandsutbyggnad som i princip numera når alla hushåll i hela Sävsjö kommun.

MED BYTET AV VD går också bolaget in i en ny fas och det handlar inte längre om utbyggnad av bredband utan mer om att förvalta och använda den fina infrastruktur som byggts upp. Bolagets styrelse har rekryterat Johan Thomélius för uppdraget som ny vd för Savman och det tror jag är ett alldeles utmärkt val. Johan är välkänd i våra bygder och har redan ett väl uppbyggt kontaktnät. Han har jobbat på ledande positioner i flera företag och även haft rollen som projektledare. Han är van att cocha och leda olika förbättrings- eller förändringsarbeten. 

JOHAN DRIVER MED KOMPISEN JOHAN Fromell  Pappa/Chefpodden. En podd som för tillfället är pausad men där det finns många intressanta avsnitt att lyssna på. I ett poddavsnitt är jag med och får berätta om tiden som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd.

JAG TROR DET KOMMER bli mycket bra med Johan Thomélius som ny vd för Savman och som medarbetare i Sävsjö kommun. Jag önskar Johan lycka till i sitt nya uppdrag och säger samtidigt stort tack till Bosse Dahl för en utomordentlig insats för vår kommun!

Läs mer om Johan i Sävsjöappen på följande länk:
https://savsjo.appen.se/nyhet/363988 

Lyssna till när jag intervjuas i Pappa/Chefspodden på följande länk: