onsdag 22 februari 2023

Bra att certifieringscermoni för teknikcollege är på G

I BÖRJAN AV november var vi flera från kommunen som var med på en tuff granskning och utfrågning för att Aleholmsskolan skulle kunna bli certifierat som teknikcollege. Nu är det klart och en lång och ganska omfattande process avslutas under våren..

VI I KOMMUNLEDNINGEN har varit pådrivande och måna om att få till ett teknikcollege och det utifrån de behov vi sett hos företagen om mer samarbete för kompetensförsörjning. Det kändes därför otroligt bra när det kom en inbjudan till att få delta i en certifieringsceremoni på Aleholmsskolan. Den 4 april blir det bandklippning, tal och överlämmande av flagga med mera och det ser jag fram emot!

JAG TROR ATT ETT teknikcollege ger Aleholmsskolan ökad attraktivitet och utbildningen kommer göra elever ännu mer utrustade och redo för jobb i det lokala näringslivet. Certifiering till teknikcollege kommer stärka banden mellan näringslivet och Aleholmskolan och det är också bra.

TEKNIKCOLLEGE ÄR EN samverkansplattform för kompetensförsörjningen inom svensk industri. Det är en certifierad utbildning som ger den studerande den kunskap som behövs hos företagen vilket ger en högre anställningsbarhet. De program som kan ingå i teknikcollege är Industritekniska programmet, Teknikprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet.