måndag 8 juli 2024

Unik samverkan och succé för Folkets tält

Nenne och Emilia Lindberg
DET VAR MÅNGA som kom till Hembygdsparken i Stockaryd för att vara med när Folkets tält hade rests mitt på den vackra gräsplanen mellan de röda stugorna! Lindbergarna med husband, Stockaryds hembygdsförening och Frikyrkan var med och arrangerade. Från onsdag till söndag bjöds det på härlig country, klassiska andliga sånger, servering och god gemenskap i sann "Tillsammansanda".  Betydelsen av en levande gudstro var ett genomgående tema.

MÅNGA FRÅN BYGDERNA omkring Stockaryd besökte samlingarna. Det har också varit en hel del folk som rest längre för att vara med om denna unika satsning. För mig var det lite speciellt roligt att få träffa Beiet Ivarsson. Beiet har sina rötter i södra delen av vår kommun men bor nu i Bankeryd. Beiet var en värdefull och engagerad kontakt på Trafikverket när vi under min tid som kommunalråd fick till ombyggnad av vägen Stockaryd-Sävsjö och den nya vägen från Stockaryd till Gamla Hjälmseryd. Det var också kul att hälsa på trummisen Joakim "Jocke" Sundler som har sina rötter söder om vår kommun och som jag är släkt med på mammas sida.

 ANNETTE OCH JAG VILL SÄGA TACK till alla er som varit med och på olika sätt medverkat till att denna unika satsning gått att genomföra. Tack till Hembygdsföreningen, Team Lindbergarna med Emilia i spetsen, Vekkelsesteltet, Stockaryds frikyrkoförsamling. Tack till alla frivilliginsatser och för den goda TILLSAMMANSANDA vi gemensamt skapat under veckan.

KAMERAN VAR som vanligt med och jag har gjort en fotodokumentation från veckan som du kan se på följande länk: https://savsjo.blogspot.com/p/folkets-talt-i-stockaryd-3-7-juli-2024.html