fredag 12 juli 2024

Fina minnen av Göran Ivarsson

En bild från april 1991 med Kari Sunnliden, Göran Hägglund
Alf Svensson, Stefan Gustafsson, Ingrid Thunberg och
Göran Ivarsson. Bilden är från IOGT Stockaryd.
UNDER 1980-TALET var jag ledare för Stockaryds ungdomskör. Jag behövde fixa finansiering till noter och musikutrustning och funderade över möjligheten att samarbeta med ett studieförbund. Jag sökte då upp Göran Ivarsson som i vår region jobbade för Frikyrkliga Studieförbundets, det som numera kallas Bilda. Det var min första kontakt med Göran och den ledde fram till ett bra samarbete.

SOM POLITIKER tror jag mitt första möte med Göran Ivarsson var här på IOGT i Stockaryd i april 1991. Vi hade då besök av partiledaren Alf Svensson och Göran Hägglund var också med. Vi från Sävsjö och Vetlanda var värdar för besöket. Efter detta första möte har vi sedan mötts många gånger i olika politiska sammanhang.

Topptrion på vår gemensamma valsedel mellan Vetlanda och
Sävsjö i landstingsval
et år 2010. Marie Johansson
Göran Ivarsson och Anna-Karin Yngvesson.
GÖRAN IVARSSON BLEV så småningom en politiker med stort inflytande i både Vetlanda kommun och landstingspolitiken. I landstinget företrädde Göran både Sävsjö och Vetlanda utifrån en gemensam valsedel mellan våra kommuner. Han axlade ordförandeskapet i högsta politiska nivån både i kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. Han hade ett gott samarbete i landstingets fullmäktigepresidium med vår centerrepresentant, Ingvar Jarfjord. 

JAG HAR ALDRIG hört någon säga ett ont ord om Göran Ivarsson. Han var i alla politiska läger känd som en samarbetsperson så väl som en korrekt, kompetent och skicklig ledare. Han gjorde ett stort avtryck i politiken men också inom många andra områden där han var aktiv. För mig har Göran Ivarsson varit en förebild när det gäller mitt ordförandeskap i fullmäktige.

UNDER FREDAGEN var det en begravning i Vetlanda Pingstkyrka för Göran Ivarsson och nära och kära fick möjlighet att ta ett sista farväl. Göran blev en bra bit över 80 år och hade vad jag kan förstå ett rikt liv. Han har betytt mycket för många. Jag tänker nu på familj och vänner som sörjer och ser fram emot att en gång få möta Göran Ivarsson i Guds himmel!