onsdag 12 juni 2024

Nya förslag på måndagens kommunfullmäktige

DU ÄR VARMT VÄLKOMMEN att vara med när kommunfullmäktige på måndag 17 juni klockan 18.30 i kommunalhuset har årets mest viktiga sammanträde!

DET ÄR PÅ måndagens fullmäktige det är dags för beslut om hur pengarna ska fördelas i kommunen. Alla verksamheter ska få sin beskärda del av kakan. Det finns en budgetöverenskommelse i majoriteten och ett förslag från oppositionen som står emot varandra i debatt och beslut.

NÅGRA SATSNINGAR föreslås som är utöver det vanliga. En av dem är att det ska införas en anslutningsbuss till tåget för boende i Rörvik med omnejd. På så sätt underlättas pendlande till arbete eller studier i exempelvis Sävsjö, Växjö eller Jönköping.  Det satsas hela 3 miljoner extra på personalbefrämjande åtgärder och det blir gratis kaffe och te till alla medarbetare. Hela 14 miljoner nya pengar tilldelas äldre och deras hälsa.

BLAND ÖVRIGA ärenden finns motioner och medborgarförslag om sådant som trafikmiljö vid 128:an, förslag på fler arbetsterapeuter och om att värna jordbruksmark. Vi kommer också under kvällen bjuda alla som kommer på kaffe och något tilltugg. Än en gång välkommen med till kommunfullmäktige på måndag!