söndag 30 juni 2024

Missionsinformation och härligt barnkalas

Glädje över presenter
GUDSTJÄNSTEN I vår kyrka hade besök av en missionärsfamilj som jobbar i ett arabiskt land i mellanöstern.  Deras berättelse visar på en beundransvärd insats som kräver både försiktighet och stort mod. Landet är hårt präglat av islam och det gör flertalet rädda för Guds vrede. Förlåtelse existerar inte och viljan att hämnas förs vidare i generationer. Kvinnor sliter hårt och lever i helt ojämlika relationer. Ofta blir de slagna, mobbade och bestraffade.

DET ÄR FARLIGT att försöka påverka någon med kristen tro i ett land präglat av islam. Det är samtidigt ett viktigt uppdrag att försöka ge dessa människor hopp och framtidstro. 

GLÄDJEN AV att få presenter och stå i centrum för en dag var så härlig att se när det under eftermiddagen var födelsedagsfirande för ett av barnbarnen.   Efter den allvarsmättade gudstjänsten inser jag hur priviligierat det är att vi i vårt land får leva under så goda förhållanden och att vi kan samlas som vi vill. Vi ska verkligen vara tacksamma över att få bo och leva i Sverige!