söndag 16 juni 2024

Jonathan ny pastor, Äsprilla, Bäckaby och bra pizzeria


JONATHAN ANDERSSON har varit en viktig kugge i vår kyrka under många år. Han började som ungdomsledare och har sedan på senare år utbildat sig till pastor och då också funnits med i kyrkans verksamhet för praktik och för att få mentorskap av vår pastor Franz Hagman. Nu är han klar pastor och kommer gå vidare in i en pastorstjänst i Korsberga. Under söndagen fick han församlingens tack och förböner. Annette och jag önskar Jonathan all välsignelse och lycka i sin nya utmaning!

VÄDRET VAR ganska somrigt så vi tog idag en motorcykelrunda runt på de småländska landsbygdsvägarna.  Första stopp blev i Äsprilla där familjen Markus och Sara Svensson, båda med rötter i vår kommun, med sina båda döttrar under sommaren ordnar ett mysigt café. Det går att köpa gott fika och emellanåt finns också grillad korv. De har också lite försäljning av andra varor och noteras kan att de saluför fina handflätade väskorna Carryalifebag där alla pengar går till att hjälpa barn och familjer i Kenya.  För mer information kolla på facebooksidan "Logen i Äsprilla". 

VI ÅKTE MED MOTORCYKELN runt på vägar till orter med namn som Hörnebo, Bäckaby, Huluboda, Ramkvilla, Nässjä, Ingaboda.... Vi gjorde ett stopp för att besöka den vackert belägna Bäckaby kyrka.

VÄL HEMMA I STOCKARYD beställde vi en Parmapizza på Stockarydspizzeria. Det är en ny pizzabagare i vårt samhälle och vi tycker pizzan vi köpte smakade mycket bra. Vårt betyg på denna första beställning är ett toppbetyg. Bor du här i bygderna så prova du också Stockaryds pizzeria med en beställning på mobil: 073-545 63 92.