fredag 17 maj 2024

Om äppelblommor och marknad med Psalt

DET ÄR DAGS FÖR PINGSTHELG och fredagen har jag ägnat åt att göra trädgården fin inför stundande helg. På baksidan njuter vi nu av en blomsterprakt som aldrig förr i kronan på våra två äppelträd, ett Astrakan och ett Sävstaholm. De rosa knopparna är lika ljuvliga som de utslagna vita blommorna.

 TRÄDEN ÄR VÄL sådär en femton år gamla men har aldrig givit mer än något enstaka äpple. Jag har brukat beskära dem ordentligt på våren men läste någonstans att det är bättre att göra det på hösten. Då blir det inte så många vattenskott och istället läggs energin på att ge frukt. Jag valde därför denna gång att klippa våra äppelträd i höstas och faktum är att det nu inte är några vattenskott så det hjälpte. Dessutom har det blivit massor av äppelblommor. Måhända är det också äppelår i år så det också hjälper till. I vilket fall som helst kommer jag fortsättningsvis beskära äppelträd på hösten! Kanske blir de urklippta träden inte heller lika läckra för älgarna som allt som oftast går hårt åt våra fruktträd i hösttid.

PINGSTAFTON, lördag 18/5 är det Vrigstad marknad och kanske ses vi där. Ett tips, missa inte ungdomskören Psalt som är på stora scenen vid 13.00!