tisdag 14 maj 2024

Intressant dialogmöte om att skapa en attraktiv plats

Therese Petersson höll inledning och avslutning
KOMMUNSTYRELSEN hade på tisdagskvällen bjudit in till ett dialogmöte i Sävsjö kulturhus med rubriken "Lär dig konsten att skapa attraktion kring en plats"  Pierre Klasson var kvällens sammanhållande länk. Emma Nordstrand berättade om planer för Sävsjö centrum och den sommargata som är på gång

HELENA NORDSTRÖM var kvällens föreläsare och dragplåster. Hon är en av Sveriges främsta experter på attraktivitet och bland annat är initiativtagare till företaget Placebrander. I sitt föredrag gav hon exempel på hur man kan utveckla sin ort eller kommuns attraktivitet och platsvarumärke. Hon berättade om trender, framgångsfaktorer och gav inspiration för att jobba vidare.

I WORKSHOPS blev det en febril aktivitet bland de 70 deltagarna. I de ordmoln som skapades var det en hel del som visade att mycket av det vi gjort känns rätt och viktigt. Exempel som kom fram var Sävsjös trädgård, Barnvänliga Sävsjö kommun och Tillsammans. Men det finns också det som kan göras bättre och  skapa en ännu attraktivare kommun. Kommunikationer var ett av de områden som lyftes fram och kopplingen till framförallt Jönköping och Växjö är en framgångsfaktor som kunde bli starkare med mer och tätare kommunikationer.

THERESE PETERSSON höll som kommunstyrelsens ordförande en inledning och i sin avslutning betonade hon vikten av att bli barnvänliga på riktigt. Hon tryckte också på att vi ska vara en kommun där vi tar hand om varandra, vi ska visa att vi älskar vår kommun och berätta det för andra.

EN BRA ORDNAD och intressant kväll som gett nya tankar och något att jobba vidare utifrån!