söndag 26 maj 2024

Morsdag med "Light" och Café smått o gott

VÅRT FIRANDE av morsdag började till dels redan under lördagen med dagen med nära och kära som var i Granarpssstugan. Det blev också goda hamburgare på restaurangen Bada Bing i Jönköping. Vi gjorde lite senare på kvällen en tripp till kyrkogårdarna i Stockaryd och Hjälmseryd för att sätta blommor på mammas och svärmors gravar.

GUDSTJÄNSTEN VAR under söndagen, i vår hemförsamling, en så kallade "Lightgudstjänst". Det innebär att den började med fika och hade en mer ungdomsinriktad prägel. Denna gång var det medverkan av ungdomar från bibelskola Livskraft i Aneby. Predikade gjorde vår egen Petter Yngvesson och det var en predikan som berörde oss alla. Petter landade i att Gud kan använda oss trots vår svaghet. Han kan ge oss styrka, använda oss alla och har full kontroll. Det även om det i bland är kämpigt och vi inte ser hela bilden. I spetsen för lovsångsteamet var Calle Gustafsson och för gudstjänsten som helhet vår ungdomsledare Agust Petersson.

CAFÉ SMÅTT OCH GOTT hade under söndagseftermiddagen öppet i missionshuset Hetseryd. Cafeét drivs av Adina Fransson, en ung tjej i Stockaryd. Annette och jag cyklade dit för gott fika och lite trevliga samtal.