tisdag 12 december 2023

UV-SCOUT bjöd stockarydsborna på ett fint luciafirande kvällen innan luciadagen.  Luciatåget bestod av ungdomar och barn från bygden tillsammans med sångerna och ljusen skapades en fin stämning. Jag och hustrun hade, med ett gäng andra, ansvar för att det praktiska fungerade. Vi ordnade fika som den här gången förstås bestod av lussebullar och pepparkakor.

LUCIAFIRANDET ÄR numera en viktig del av svensk kultur och identitet. På många arbetsplatser skolor och andra sammanhang görs det något extra på luciadagen.

JAG HAR SJÄLV varit med i luciatåg flera gånger. När jag gick på Brommaskolans musiklinje stod vi för luciafirandet i den chokladfabrik som Marabou hade i Sundbyberg. I samband med förberedelser och efteråt fick vi äta obegränsat med choklad av alla de sorter, oj vad vi åt och mådde pyton efteråt. I jobbet inom Daglig verksamhet, för personer med psykisk funktionsvariation, så var jag och en annan lång kille alltid stjärngossar. Vi gick då runt och "lussade" på alla boenden tidigt på morgonen. Stjärngossestruten var alltid ordentligt tillknycklad när vi var färdiga. Men vi fick alltid mycket uppskattning för detta luciafirande.  JAG ÖNSKAR DIG EN FIN LUCIADAG!