tisdag 14 mars 2023

Så otroligt trist

UNDER EFTERMIDDAGEN kom först ett pressmeddelande om att vår partisekreterare avgår med omedelbar verkan. Det kändes med en gång att det låg mer bakom än det som officiellt meddelades. Efter en stund kom beskedet om att han anklagas för ett sexuellt ofredande för 9 år sedan.

ETT TRIST besked som väcker många frågor som jag hoppas så småningom får svar. Exempelvis varför tog det 9 år innan det gjordes en polisanmälan? Sexuella övergrepp kan aldrig försvaras men det kan inte heller försvaras att det i detta fall på ledande nivå i partiet har ordnats fester där det flödar så mycket alkohol att det framstår som att en del människor beter sig illa mot varann.

JAG BEKLAGAR att vår partisekreterare nu får sluta men uppskattar hans öppenhet om vad som hänt. Han har varit en ypperlig kommunikatörer och haft känsla för frågor som behöver lyftas fram. Jag hoppas att det som hänt blir en lärdom för politiker i alla partier om hur viktigt det är att vara återhållsam med alkohol och att bete sig schysst mot kollegor och andra.