onsdag 15 mars 2023

Fint avsked av GG, en välkänd Stockarydsprofil

 VI SOM BOR I STOCKARYD har nog alla sett den lilla silverbilen som emellanåt glidit runt på gatorna här i samhället. Gerth Gustafsson eller GG som han kallats har under många år varit en omtyckt profil i Stockarydsbygden.

VI HAR SETT honom åka runt i bilen men också träffat GG när det varit olika aktiviteter i samhället. Barn och ungdomar har mött honom framförallt i frikyrkans scoutverksamheten UV där han under många år varit en uppskattad ledargestalt. I frikyrkan har han varit en trogen medlem som hjälpt till med olika sysslor.

JAG HAR KÄNT FAMILJEN väl. Under en period var jag arbetskamrat med Gerths mamma Greta. Vi jobbade då båda på  Lövängen och boendet Appelhagen. När GG för några år sedan fick svåra bekymmer med sitt hjärta fick jag följa med honom till akuten på Höglandssjukhuset. Jag var sedan med honom under kvällen och början av natten tills allt var lugnt igen.  En händelse där vi fick tid att samtala om livets angelägna frågor. Något vi pratat om många gånger sedan dess och som betydde mycket för både GG och mig.

DET VAR EN FIN begravningsgudstjänst med Uno Säll på piano och orgel och Linda Petersson som mycket välsjungande sångsolist. Franz Hagman var officiant och gjorde sitt uppdrag både personligt och värdigt. Med fanns UV-ungdomar och UV-ledare från nu och tidigare. Det var mycket fint att se ledare som i sina uv-kläder och bar ut kistan efter begravningsgudstjänsten. 

JAG ÄR TACKSAM för allt vad GG har betytt för många. Jag tänker särskilt på systern Inger och hennes familj i sorgen och saknaden efter en älskad bror. Jag ser fram emot att vi möts igen i Guds himmel en gång!