söndag 18 augusti 2024

Gulbranna, Skärgårdssång, cykel och Psalt

Ole Børud och Mercy Gospel Choir 
ÖVER HELGEN tog Annette och jag med husvagnen och våra cyklar till Halmstad och Gullbrannagården. En av anledningarna till att vi åkte dit var att det har arrangerats "Skärgårdssång" i Halmstad Arena. Vi var där och deltog bland annat i en konsert med Ole Børud och Mercy Gospel Choir. En kväll med flera klassiska gospelsånger av exempelvis Andre Crouch, men också med nyare sånger. En otroligt bra konsert! Vi var med på söndagens gudstjänst som var med Tomas Sjödin och en rad kända kristna artister som Sveinung Hølmebakk, Urban och Carina Ringbäck, Mikael Järlestrand, Maria Gustin Bergström och Birgitte Bergerud.

VÄDRET HAR varit soligt och fint och alldeles utmärkt för att testa de långt utvecklade cykelleder som finns här. Vi cyklade framförallt på Kattegattleden och imponeras över hur olika cykelleder hänger samman i långa stråk, där man cyklar i vacker miljö och förbi olika sevärdheter. Defintivt något för oss i Sävsjö kommun och Jönköpings län att titta närmare på och ta efter.

UNGDOMSKÖREN PSALT hade konsert i Stockaryds frikyrka och vi såg till att komma hem för att vara med på denna. Ungdomskören är en värdefull satsning med Simon Wilhelmsson, Benjamin Petersson och Calle Gustavsson med flera som starkt engagerade. Psalt består av ungdomar från hela kommunen och kvällens konsert var fylld av glädje, starka berättelser och härlig sång och musik. Annette och jag önskar alla ungdomarna i Psalt en välsignad höst och ser fram emot utlovad julkonsert den 23 december.

NÅGRA FOTON från helgen finns på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2024/08/gulbranna-skargardssang-cykel-och-psalt.html

Ungdomskören Psalt gav konsert i Stockaryds frikyrka

Vi tog cyklarna bland annat till Stora torg i Halmstad. Här Annette på en bänk framför Sankt Nikolai kyrka, en kyrka från 1300-talet

Ole Børud och Mercy Gospel Choir gav konsert i Halmstad Arena när där var årets Skärgårdssång.  

Med cykel på Östra Stranden i Halmstad. Jag har många minnen från när vi som familj
var här när jag var liten

Tomas Sjödin höll en tänkvärd predikan vid avslutningsgudstjänsten för årets Skärgårdssång