måndag 12 augusti 2024

Din åsikt och dina förslag är viktiga!

VI VILL ATT DU som bor i Sävsjö kommun alltid ska känna att du kan påverka vår kommun och att dina förslag är viktiga.  För detta finns idag möjlighet att använda en e-tjänst för synpunkter och klagomål. Det går också att i fullmäktige lämna in så kallade medborgarförslag.

VI ORDFÖRANDE i fullmäktige har funderat en del över hur detta kan bli ännu bättre och har också lyssnat in hur andra kommuner gör. Många har gjort om möjligheten till medborgarförslag till något snabbare och mer flexibelt system. Vaggeryds kommun har exempelvis numera istället Vaggerydsförslaget. Anledningen till nyordningen är att det finns ett statligt regelverk runt medborgarförslag som gör detta väldigt reglerat och osmidigt. Med ett annat upplägg kan invånare för snabbare gehör och fler förslag kan hanteras.

VI FÖRORDAR en förbättring också i vår kommun och hoppas ett sådant förslag kan presenteras under året. Vi behöver ett ännu enklare system för att få in felanmälningar, rapporter om skadegörelse och annat som behöver åtgärdas. Vi vill också veta vad du tycker och de förslag du har för att göra vår fina kommun ännu bättre. Din åsikt och dina förslag är viktiga!