tisdag 16 maj 2023

Bengt, en uppskattad trotjänare lämnar politiken

Bengt var med på min avslutningsfest i februari

SOCIALDEMOKRATEN Bengt Persson har i ett brev till oss i kommunfullmäktige avsagt sig alla sina politiska uppdrag. Han meddelar att det är av hälsoskäl och skriver vidare att "Det har varit en lärorik tid och jag vill framföra en hälsning och ett lycka till åt dem som skall föra fanan vidare och ett tack till dem som jag har haft nöjet att arbeta tillsammans med under åren".

JAG LÄRDE KÄNNA BENGT när jag i mitten av 1990-talet började som vice ordförande i kommunstyrelsen. Efter att jag år 2000 blivit kommunalråd blev han en mycket viktig samarbetspartner.  Med Kjell Emilsson, Lilian Sjöberg Wärn och Ingvar Svensson skapade vi starten på den Tillsammansanda som sedan dess varit så viktig för vår kommun. Vi hittade vägar att göra breda överenskommelser och hade flera år gemensamma budgetförslag till fullmäktige.

En gemensam budgetöverenskommelse 2006
BENGT PERSSON har alltid varit trevlig att samarbeta med. Han har alltid glimten i ögat, är pragmatisk och alltid varit generös och vidsynt. En person med stort, generöst hjärta. Det har för mig varit ett nöje att genom åren samarbeta med Bengt Persson.

JAG ÖNSKAR ATT BENGT, trots lite sviktande hälsa, ska få många goda år framöver!

Tack för gott samarbete!