tisdag 19 september 2017

Framtidstro bland föreningar fick gensvar och spaning om Trump i FN

Den fina Högagärdebacken i Sävsjö
I SÄVSJÖ KOMMUN finns en stark föreningsanda och många som gör stora ideella insatser. Bland föreningarna finns också visioner och en stark tro på framtiden vilket blev påtagligt när kommunstyrelsens utskott idag hade sitt sammanträde.
     IOGT-NTO föreslås få medfinansiering till utbyggda lokaler och Skatepark. Skidanläggningen, Högagärdebacken, ska strömförsörjas med ny högspänningskabel för att få kapacitet att göra mer snö och för att de även ska kunna göra andra satsningar i området. Byalaget i Torset och Hjärtlanda sockens byalag får medel till satsningar på samlingslokaler. Allt enligt förslag från utskottet till kommunstyrelsen.
    I övrigt redovisades ett utkast till delårsrapport som visar på att Sävsjö kommun och dess bolag har en stark ekonomi. Nationella och regionala planer för infrastruktur var på agendan och utskottet vill att kommunen i sitt remissvar ska lyfta fram behovet av kapacitets- och säkerhetsåtgärder på riksväg 30 och tretågsstation i Forserum på Jönköpingsbanan för tåg.

DAGENS OMVÄRLDSSPANING:
- Nästan hela världen höll andan när Donald Trump för första gången idag skulle hålla tal i FN. Besvikelsen bland världens ledare är påtaglig över vad de fick se och höra.
Jag tycker också det är så förfärligt sorgligt att ta del av hans buffliga framförande och det empatilösa budskapet om att alla får klara sig själva oavsett hur situationen runt omkring ser ut. Trumps inställning är att alla ska se till sina egna intressen. Detta manifesteras på hemmaplan genom devisen ”America first”. Platsen att framföra detta nationalistiska budskap kunde inte vara sämre valt eftersomh ela FN:s idén bygger på att globala problem kräver gemensamma lösningar. Att Trump dessutom i denna fredens borg helt utan diplomatisk finess raljerar med andra världsledare och uttalar krigshot mot Nordkorea är så förfärligt motbjudande.