onsdag 20 september 2017

Bra samtal om viktiga frågor på medborgarcafé, spaning om tiggare och HA74

Per Danielsson var som fullmäktiges ordförande den som höll
i inledning och avslutning.
Det blev ett trevligt möte mellan medborgare och kommunens politiker så väl som tjänstemän när det på onsdagskvällen hade ordnats ett medborgarcafé i Rörviks bygdegård.
    Mötet började med att kommunchef, Jan Holmqvist, informerade om kommunens största frågor just nu. Han lyfte särskilt fram den nya utvecklingsstrategin och nämnde sedan vad som är på gång för barn, unga och äldre. Företagande, integration och kommunikationer lyftes också som viktiga områden just nu. Konkret för Rörvik inom dessa områden är att skolan ligger närmast för en omfattande renovering och att kommunen anstränger sig för att få med sig Trafikverket på en förbättring av riksväg 30.

KRISTIN NILSDOTTER ISAKSSON berättade om planeringen för den nya gång- och cykelvägen vid väg 744 utmed Allgunnen. Hon svarade på frågor om skolskjutsar. Under kvällen ställdes en rad frågor om olika saker som de närvarande politikerna fick svara på. Det handlade om äldreomsorg, häckar, trafikregler och mycket annat stort och smått. En bra kväll med trevlig atmosfär och många bra samtal!

DAGENS OMVÄRLDSSPANING:
- Jag tycker det är tråkigt att regeringen väljer att motverka empati och medkänsla genom att ta bort avdrag för gåvor till välgörande ändamål. Kommunkollegorna i Vellinge är på samma hjärtlösa spår och har i kväll bestämt att det i lokala ordningsstadgan ska skrivas in att tiggare är förbjudna. Att förbjuda männikor be om hjälp är fel väg att hantera detta problem. Rätt är att intensifiera trycket på EU och regeringen i Rumänien så de ser till att medborgarna har drägliga levnadsvillkor i sitt hemland. Ett annat helgalet beslut var att i Malmö dennna helg tillåta en nazistmarsch utanför bland annat en synagoga. Alltså bort med vägörenhet och fyra tiggare i Vellinge men ok till nazisterna att marschera. Helgalna prioriteringar i Sverige idag!

ÄR GLAD OCH imponerad över att HA 74, vårt lag i hockeyettan, redan i första hemmamatchen kämpade till sig en seger. Bra jobbat! Roligt också att vår lokala tidning inom Hallpressen, Smålands Dagblad, nu sänder årets hemmamatcher live via sin premiumtjänst. Bra initiativ!