tisdag 26 september 2017

Företagsklimatet i Sävsjö kommun upplevs allt bättre

JAG BLIR GLAD ÖVER det positiva omdömet  om företagsklimatet i Sävsjö kommun! Det är Svenskt näringsliv som idag presenterat hela den stora undersökningen om företagsklimatet i Sveriges kommuner. För Sävsjö kommuns del så har företagarnas sammanfattande omdöme om företagsklimatet förbättrats 6 placeringar. Kommunens service till företagen har gått upp 26 platser och kommunpolitikers attityder till företagande blivit ytterligare 22 platser bättre. Alla områden där företagen bedömer attityden till företagande har förbättrats varje år sedan 2015.
    Det som drar ner kommunens placering i den totala rankingen, från 85 till plats 93, är den upplevda bristen på tillgång till kompetens. Något som vi jobbar hårt med, men det är ett område där det behöver göras ännu mer för att kommunens företag ska få tag i den arbetskraft de behöver. Den nya satsningen på "Tillväxthuset" är ett bra exempel på allt det som görs. Här har vi lokaliserat alla kommunala enheter som jobbar med företagande tillsammans med SNAB, Sävsjö näringslivs AB. Allt för att ge kommunens företag så bra som service som möjligt.

EN FÖRETAGSTRÄFF ordnades vid lunchtid på Boda Borg. Medverkade gjorde den nya regionchefen för Svenskt Näringsliv, Dan Sylvebo. Han presenterade undersökningen och uppmuntrade till att fortsätta det framgångsrika näringslivsarbetet. Vi fick också en uppriktig och underhållande berättelse av Johan Hermansson med temat "I huvudet på en entreprenör".
    Företagslunchen avslutades att Linus Bringevall, vd och delägare på Boda Borg, berättade och visade runt på den fina äventyrsanläggningen.

PÅ BILDEN är jag tillsammans med Sune Johansson, ordförande SNAB, Helena Gill, vd för SNAB, kommunchef Jan Holmqvist, Johanna Friman, SNAB, Sarah Jeppson, näringslivsstrateg, samt Dan Sylvebo, regionchef för Svenskt Näringsliv.