onsdag 17 april 2024

Ny könstillhörighetslag djupt beklaglig

Röstningen visade hur man med partipiskan hade tvingat
fram en majoritet riksdagen för den nya lagen
  
IN I DET SISTA hade jag hoppats på att riksdagen skulle ta sitt förnuft till fånga och rösta nej till den nya könstillhörighetslagen. Det är beklagligt att det inte blev så. Helt i  strid med förnuft, vetenskap och professionens uppfattning blev det ett ja. Därmed har vi skapat förutsättningar för en av de största vårdskandalerna någonsin enligt vad flera läkare och specialister nu befarar. 

RIKSDAGENS MAJORITET har således helt struntat i att Karolinska institutet visat att 80 till 90 procent av barn och ungdomar ångrar sig och att de i stället behöver erbjudas hjälp och psykologiskt stöd. Riksdagens majoritet har inte heller tagit till sig av att läkare specialiserade på barn- och ungdomspsykiatri samt barnmedicin menar att lagförslaget kommer att öka risken för att omyndiga påbörjar oåterkalleliga medicinska behandlingar. Man har inte heller tagit notis om att allt fler studier visar att ett tidigt könsbyte inte löser det lidande som dessa unga upplever utan snarare förvärrar detta. Det som hänt idag är att en majoritet av riksdagens ledamöter, mot bättre vetande, viker ner sig för en extrem lobbyverksamhet. De har därmed bäddat för medicinska och kirurgiska övergrepp på barn. Det är djupt beklagligt.

VEM KUNDE TRO ATT DET I SVERIGE skulle bli möjligt för barn att kunna laborera med sin könsidentitet i en ålder där kroppen spritter av olika känslor, osäkerhet, tillkortakommanden, oro, ångest? Eller är det någon som förstår logiken i att du måste vara 20 år för att få handla på Systembolaget, vara 18 år för att få ta körkort men nu från 16 år får ändra sin könstillhörighet?

JAG VILL GE EN ELOGE till mitt eget parti Kristdemokraterna och ledamöter i andra partier som i riksdagen frimodigt stod upp mot den nya lagen! Och du, kom ihåg att redan i EU-valet markera vad du tycker om de partier och politiker som röstat ja till den nya lagen. 

PÅ FÖLJANDE LÄNK kan du se när Sven Roman, specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri, vädjar till politikerna att säga nej till den nya lagen: