onsdag 26 april 2023

En matnyttig ordförandeutbildning

Dagens anteckningar på whiteboarden visar att relationer
mellan politiker och tjänstepersoner inte alltid är enkelt!
 
DEN ANDRA TRÄFFEN  i den ordförandeutbildning som jag har ansvar för handlade om att hantera medier så väl som relationen mellan tjänstepersoner och politiker.

PIERRE KLASSON är kommunikationschef i vår kommun. Han har en bakgrund som journalist och har under många år drivit en mediebyrå.  Pierre är ofta anlitad för rådgivning och medieutbildningar. Under onsdagen fick han ta sig an vårt lokala ordförandegäng. Vi fick många bra tips och råd. Det blev också tid för samtal om detta utmanande och viktiga område för oss som politiker.

JAN HOLMQVIST är kommundirektör och har en mångårig erfarenhet som ledande tjänsteperson i politiska organisationer. Jan medverkade i ordförandeutbildningen med hur man kan få en bra välfungerande relation mellan tjänstepersoner och politiker. Han slog fast att den stora skillnaden är att politiker representerar invånarna medan tjänstepersoner ska ge medborgarservice till invånarna. Tjänstepersoner ska också vara expertstöd till politiken och vara de som utför de uppdrag som politiken ger. Med en bra dialog kompletterar man varandra och kan bli effektiva i sitt arbete för Sävsjö kommuns invånares bästa.

EN MYCKET matnyttig utbildningsdag, tack Pierre och Jan för er medverkan!