söndag 26 november 2023

Light med ungdomar och skolkyrka, julshow på G

ENGAGERADE OCH målinriktade ungdomar var medverkande när det under söndagsförmiddagen var gudstjänst Light i Stockaryds frikyrka. Den nya ungdomspastorn August Petersson ledde lovsång med sina syskon. Detta både med att spela gitarr och piano. Klara Petersson och Elsa Claesson berättade om en spännande resa till Nordmakedonien.

SKOLKYRKAN MEDVERKADE med Joel och Hanna Lundgren. De har varit med som ledare sedan år 2020 och jobbar både med den välbesökta ungdomsgården "Mejjan" och i kommunens skolor. De berättade om sitt arbete där de tillsammans med ideella medarbetare strävar efter att alla som kommer till Mejjan ska känna sig sedda, älskade och trygga. Målet att är att denna fritidsgård ska få fortsätta vara ett ställe som ger hopp till ungdomarna i Sävsjö kommun.

JAKOB HÖLL i dagens predikan där han lyfte fram sina tankar om hur vi kan höra olika röster. Ofta kan det vara röster som ger skuld, skam och som är nedvärderande. Röster som bidrar till att man mår dåligt. Han uppmanade att lyssna till Guds röst som vill vara den starkaste rösten och den som ger förlåtelse, nåd och befrielse från skuld och onda tankar.

EFTER EN GOD LUNCH på Södergården och en stunds vila ser vi fram emot att åka till en spännande julshow, jag återkommer om den!