söndag 15 oktober 2023

Alla tiders sånger Nashville nu på TBN

DET BLEV SUCCE när SVT sände tv-programmet "Saliga sånger" i augusti. Sällan har så många hört av sig till SVT, gett beröm och önskat fler liknande program. Alla vi som sett programmet håller nog med om att detta var det bästa som sänts när det gäller andlig sång och musik. Åtminstone sedan programmen "Minns du sången" i slutet av 1990-talet.

DET FINNS LÅNGT MER material än det som visats på SVT och nu har sammanställts hela 8 avsnitt som sänds på tv-kanalen TBN-nordic. Här kallas programmen "Alla tiders sånger - Nashville"

PROGRAMMEN HAR PRODUCERATS av vår kommuns stora medieprofil, Anders Wisth, och Stockarydsbaserade TBN-Nordic. Inspelningarna har gjorts i Nashville, USA,  dit ett 30-tal kristna artister gjorde en gemensam resa. Där spelades in både moderna och klassiska andliga sånger som sedan har använts till att göra TV-program. I programmen bjuds på intervjuer och historiska återblickar men framförallt sång med glädje, hjärta och stor igenkänningsfaktor. Medverkar gör bland annat Roland Utbult, Cilla Hector, Bengt Johansson, Lars Mörlid, Mikael Järlestrand, Peter Hallström och Urban Ringbäck. Även Evie Tornquist, som numera bor i Florida, medverkar och en rad norska kristna artister.

ETT STORT TACK till Anders Wisth, artister och alla som medverkat till att dessa fantastiska musikprogram blivit verkliga. Titta gärna på programmen du också! Du hittar dem via TBN-Nordics plattformar. Till moderna telefoner och surfplattor finns en app som heter TBN Nordic. Du hittar också en app till Chromecast och Apple-TV. Programmen kan också ses via webben på följande länk: https://www.tbnplay.se/browse
Du behöver göra en enkel registrering av användarnamn och lösenord men allt är helt gratis.