fredag 21 oktober 2022

Silva en trogen kämpe

FREDAGEN BLEV också en sorglig dag med deltagande i begravningen för Silva Nord. För mig var Uno och Silva Nord en del av hela min uppväxt. När jag blev ledamot i Filadelfiaförsamlingens styrelse var Uno ordförande och vi hade våra möten ibland hemma hos dem. När jag började mitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande var Uno min mentor. Detta utifrån att han tidigare framgångsrikt hade haft detta uppdrag. Uno var sjuk och blev efterhand allt svagare så vi träffades hemma hos Uno och Silva på Postgatan för prata politik. Jag fick många råd som jag haft nytta av under alla år. Silva fanns alltid där och ordnade så det blev fika och hon var ofta med i samtalen en stund.

NÄR UNO UNDER EN PERIOD var socialnämndens ordförande var det en hel del människor med sociala problem, drogmissbruk som också fick komma hem till hemmet på Postgatan. Silva ordnade mat och fika. Uno och Silva gav tydliga instruktioner om vad vederbörande behövde göra för att komma på fötter. Tydligheten gjorde dem omtyckta bland människor som levde på samhällets skuggsida.

SILVA VAR ALLTID trogen medlem i frikyrkoförsamlingen och hon var med på gudstjänster så väl som andra möten när det var möjligt. För Silva var det tufft att förlora två av sina söner. Hon hade också bekymmer med sin hälsa under många år men var en kämpe som ofta var med trots att det var jobbigt. 

BEGRAVNINGSGUDSTJÄNSTEN hölls i Frikyrkan. Församlingens pastor Franz Hagman var officiant, Uno Säll spelade orgel och piano. Sofia Wernbo sjön och spelade tvärflöjt. En fin begravningsgudstjänst med mycket folk i kyrkan. 

JAG ÄR TACKSAM för allt vad Silva har betytt för många. Jag innesluter nära och kära i mina böner och lyser frid över hennes fina minne!