torsdag 13 januari 2022

Två flugor på en smäll vid vaccinering

Till alla som vaccinerade sig delades ut munskydd
VIA ZOOM VAR jag och vår miljöstrateg, Linda Ståhlgren, med på en intressant presentation av en förening som kallas Klimatkommunerna. Föreningen består av ett antal kommuner och regioner som tillsammans jobbar aktivt med lokalt klimatarbete.
Ett intressant samarbete som kanske kan vara till nytta för oss. Samtidigt är det samarbete vi har via Klimatrådet i Jönköpings län mycket bra, offensivt och kanske tillräckligt för oss. Vi får ta oss en funderare på om vi ska gå med i Klimatkommunerna eller inte.

SÅ VAR DET DAGS för mig och hustrun att också vaccinera oss med spruta nummer tre mot Covid-19. Det var mycket bra att vi samtidigt också erbjöds vaccinering mot den vanliga influensan. Så för oss blev det till att slå två flugor i en smäll med ett stick i vardera armen. 

ORDNINGEN FÖR VACCINERINGEN fungerade alldeles utmärkt och bara idag har över 300 personer vaccinerat sig på Vrigstad vårdcentral. Fantastiskt att se hur vaccineringen sköts på ett alldeles utomordentligt sätt av pensionärer som nu ställer upp för att göra en insats för folkhälsan i denna besvärliga situation. Vi som kommer till vaccineringen får ett trevligt bemötande och blir proffsigt och skickligt hanterade av personal med en makalös erfrenhet. Mycket bra!