fredag 28 januari 2022

Bra regioninitiativ vid trähusmöte!

Konceptet för Trädgårdsstäder och möjligheten att
med nybyggnation minska utanförskap var del av
dagens samtal
 VI HADE HOPPATS på ett fysiskt möte men det fick bli digitalt när vi äntligen åter kunde mötas i det trähusnätverk som jag leder. 

VID MÖTET informerades om aktuellt läge i företagen. Det gavs en redovisning av de möjligheter som Träcentrum kan erbjuda inom kompetensfrågor. Region Jönköpings län visade på möjlighet med affärsutvecklingscheckar och smart specialisering. Tomas Nord och Anders Isaksson redovisade aktuellt läge för projekt Smart housing.

TRÄHUSGRUPP OCH TRÄHUSSKOLA är ett arbete som drivits via Klimatrådet och länsstyrelsen. En ny samordning för detta behövs. Annika Pers Gustafsson och Catarina Kristensson från länsstyrelsen medverkade med information om förutsättningar för en fortsättning. Efter ett initiativ från Regionstyrelsens ordförande, Mia Frisk, landade mötet i att Region Jönköpings län kan jobba med detta som en del i sitt arbete för Regional Utveckling. Samverkan kan ske med projekt som Smart Housing och Träcentrum i Nässjö. Detta tror jag kan bli en mycket bra lösning!

ETT KREATIVT och positivt möte med Höglandets och hela länets trähusnätverk. Nästa gång planeras till 11 mars och vi förutsätter att det då ska gå att träffas fysiskt!