onsdag 26 januari 2022

Samtal med Stjernkvist om gymnasier och en del annat

Lars Stjernkvist
Pressbild Sveriges Riksdag
 HÖGLANDSKOMMUNERNA gör just nu en gemensam utredning om möjligheten att öka samverkan om gymnasieskolan. Under onsdagen har jag samtalat med  Lars Stjernkvist som är i ledningen för utredningen. Vi har samtalat om hur viktigt det är för oss i Sävsjö att det långsiktigt finns en gymnasieskola i vår kommun. Detta först och främst för våra ungdomar ska ha tillgång till en bra gymnasieutbildning men också utifrån företagens behov av kompetens. En gymnasieskola är också en del av kommunens attraktivitet. Vi har pratat om samordning med vuxenutbildning och att utredningen också ska väga in att vi har två riksidrottsgymnasium, skytte och motocross/enduro. 

DET VAR ROLIGT att få tillfälle till att också under en stund samtala lite mer personligt  med Lars Stjernkvist om politik och utmaningarna i jobbet som kommunstyrelsens ordförande. Lars var under 12 år KSO i Norrköping men har också mångårig politisk erfarenhet från riksdagen och som partisekreterare inom socialdemokraterna.

JAG HAR ALLTID uppskattat att lyssna till Lars Stjernkvist. En klok politiker med stort mod och som vågar lyfta annorlunda vinklar på olika frågeställningar.  Alltid med sunda värderingar som utgångspunkt. Jag ser fram emot att nu få ta del av hans förslag i gymnasieutredningen för Höglandet!