onsdag 19 januari 2022

Tacksamhet och uppmuntran till fantastiskt civilsamhälle

Skärmdump från regionens hemsida
på pressmeddelande om utdelning
av folkhälsopris. Foto Mikael Bergström.
VI FRÅN KOMMUNLEDNINGEN har idag skickat ett stort tack till alla de föreningar som gör och gjort utomordentliga insatser under pandemin. Röda korset, Svenska kyrkan, församlingar och lång rad andra föreningar och organisationer har på olika sätt ställt upp för människor som känt sig ensamma och isolerade. Man har ordnat transporter av mat med mera. Det är värt vår uppmuntran och vårt stora tack!

DET GODA SAMARBETET mellan kommun och civilsamhälle har medverkat till att hålla nere smittspridningen i kommunen och skapat hopp och ljus åt många äldre som haft det tufft under pandemin.  Ett mycket bra arbete som också uppmärksammats av Region Jönköpings län som under hösten tilldelade civilsamhället i Sävsjö kommun 2021 års folkhälsopris!

LÄS VÅRT TACK till civilsamhället på följande länk:
https://savsjo.blogspot.com/2022/01/tacksamhet-och-uppmuntran-till.html#more


Ett riktigt stort TACK från oss till er!

Dessa två år som gått har varit omtumlande för de flesta av oss, då ingenting har varit som vanligt. 

Ni har gjort fantastiska insatser till förmån för att våra äldre invånare har kunnat få hem mat på ett smittsäkert sätt. Vi är tacksamma över att ni ställt upp och hur ni har arbetat på, vecka efter vecka och månad efter månad, med att leverera mat och koordinera arbetet. Ni har informerat, deltagit i möten, ställt om och hjälpt allmänheten att ställa om. 

Ert engagemang och era insatser visar på vilket starkt samhälle vi har, när behoven varit som störst. Nu får vi hoppas att vi närmar oss slutfasen av den mest intensiva perioden i pandemin. 

Vi är mycket glada och stolta över av haft förmånen att få samverka med er i detta. Vi är också glada över att ni i hela civilsamhället i Sävsjö kommun mottagit Region Jönköpings läns Folkhälsopris 2021 för era insatser. Prispengarna är på 10 000 kr och de ska naturligtvis gå tillbaka till er. 

Vi vill året som kommer gärna tacka er personligen ni inom organisationer i frivilligsektorn; kyrkor och föreningsliv, alla ni frivilliga som ställt upp och ber därför att få återkomma med en inbjudan. Nu är vi ju åter i ett skarpt läge så därför får planeringen fortgå och inbjudan komma när det är lämpligt. 

Tack från kommunen och vår pandemigrupp ISF Corona och tack för hela vårt samhälles räkning. 

Sävsjö kommun 2022-01-19 

Stefan Gustafsson 
Kommunstyrelsens ordförande 

Jan Holmqvist 
Kommundirektör 

Kristin Nilsdotter Isaksson 
Planerings/utvecklingschef

Pierre Klasson  
Kommunikationschef