fredag 7 januari 2022

Stig-Erling betydelsefull för mig och många andra

Jag vill va ett ljus är en av Stig-Erling Alverlins fina sånger
INSPIRERAD AV gårdagens blogginlägg letade jag fram noter från tiden när jag jobbade som körledare. En som gjorde mycket bra körarrangemang för ungdomskör och gospel var Stig-Erling Alverlin. "Stickan" var också vid ett tillfälle hos oss i Gospelkören XL för en körhelg.

 EFTER ATT VID PIANOT spelat en del av Stig-Erlings sånger sökte jag på Facebook efter hans profil. Detta eftersom jag inte sett några inlägg från honom på länge. Det kändes tungt att på detta sätt konstatera att han under år 2021 sorgligt nog hade avlidit.

FÖR MIG PERSONLIGEN betydde Stig-Erling särskilt mycket under den tid när jag i början av 80-talet gick på Liljeholmens folkhögskola. Han lärde mig spela piano med ackord och att hantera Eufonium. Han höll i sång- och musikundervisning och tränade mig i att skriva egna sånger. Framförallt gav han mig självförtroende till att våga använda och utveckla mitt musikintresse. Styrkt av tiden med Stig-Erling vågade jag sedan ta mig an Stockaryds ungdomskör och så småningom gospelkören XL. Det han lärde mig om musicerande kunde jag jobba vidare med och det gav mig tillräckliga färdigheter för att bli antagen som elev vid musiklinjen på Brommaskolan i Stockholm. 

JAG KÄNNER EN STOR tacksamhet till vad Stig-Erling Alverlin har betytt för mig och många, många andra. Jag ser fram emot att en gång i evigheten få mötas igen!