lördag 8 februari 2020

Stort intresse för landsbygdsdialog

DET HAR VARIT ett stort intresse för den landsbygdsdialog som presenterades för media under veckan. Upplägget är ett politiskt initiativ av kommunstyrelsen och innebär att det under mars blir tre dialogmöten i olika delar av kommunen.

BAKGRUNDEN ÄR VÅR uppmärksammade satsning på orts- och byautveckling, där alla kommuninvånare ges möjlighet att lämna utvecklingsförslag för sin kommundel via en e-tjänst. Det kan handla om fysiska åtgärder, arrangemang och aktiviteter. Kommunstyrelsen beslutar sedan vilka förslag som ges ekonomiskt stöd.

ALLA SOM VILL är välkomna att medverka på dialogmötena. Det kommer att finnas gott om tid att diskutera tillsammans kring hur vi utvecklar landsbygden i vår kommun. Syftet är att vi vill fånga upp alla de frågor och idéer som du som kommuninvånare har kring utvecklingen av landsbygden.

FÖR MIN DEL har jag medverkat i Smålands Dagblad och Sävsjöappen för att berätta om denna satsning. Jag blev också i P4 intervjuad i direktsändning av Hasse Pettersson och Sofie Carme. Den intervjun kan du höra på följande länk 3:05 in i programmet:
https://sverigesradio.se/avsnitt/1439189