söndag 9 februari 2020

Första dagen med vildsvinskött på menyn

Ingvar Svensson tar av
vildsvinsgrytan
PÅ SÖDERGÅRDEN var det under söndagen för första gången vildsvinsgryta på menyn! Idén med att servera vildsvinskött kommer ursprungligen från ett medborgarförslag som Ingvar Svensson har lämnat till kommunen. Både tjänstemän och politiker tyckte det var ett ett bra förslag och för några veckor gav fullmäktige  klartecken till att det på äldreboenden, och till de som får mat hemkörd, ska erbjudas rätter med vildsvinskött.

BESLUTET OM ATT SERVERA vildsvinskött har skapat stor uppmärksamhet och debatt. Det har lett fram till att flera kommuner följer efter Sävsjö med liknande beslut. Allt fler inser att den ökande vildsvinsstammen är ett problem och det behövs åtgärder för att minska populationen. Jag tror att ett sätt att få fler jägare att skjuta vildsvin är om möjligheterna att sälja köttet ökar. Vi i kommunerna har därför en viktig roll genom att se till att också använda vildsvinskött. Dessutom är det nyttigt och välsmakande om det blir rätt tillagat.

JAG BJÖD MED INITIATIVTAGAREN Ingvar Svensson med hustrun Ingegärd till Södergårdens restaurang för att vara med denna första dag med en vildsvinsrätt. Vildsvinsgrytan smakade alldeles utmärkt och köttet var mört och fint. Det var roligt att det kom så många gäster som ville vara med när kommunen började sin satsning med att servera vildsvinskött.

TACK INGVAR för ett bra förslag och tack till kökspersonalen på Södergården för en fantastiskt god och vällagad måltid!
Ingegärd och Ingvar Svensson tyckte båda att vildsvinsgrytan smakade riktigt bra